سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خواص دارویی گیاه زرشک را بشناسیم

خواص دارویی گیاه زرشک را بشناسیم

مصرف طبی زرشک به دوره مصر باستان می رسد که فراعنه و ملکه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می کردند.امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی ، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیسرا تسکین می بخشد.

انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از: ? عفونت گلو ، ? مجاری ادراری ، ? مجاری معده ای- روده ای ، ? ریه ها ، ? عفونتهای مخمری و اسهال. سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند. اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن میشود. به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود بگذارید، دهان شما آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان شما آبکی میشود سبب میشود که بتوانید با عفونت مبارزه کنید. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.

زرشک

? معرفی گیاه :

زرشک گلی است که طول آن به 3متر می رسد، و دارای شاخه های خاکستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای فروردین و خرداد غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند که به صورت بوته های خمیده رشد می کنند. می توانید از زرشک رسیده برای تهیه مربا استفاده کنید، یا آنرا همانند “قرقاط” مصرف کنید. زرشک کمی ترشتر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.

? ترکیبات گیاه :

سبوس و ریشة زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام “آلکالوئید ایزوکینولین” است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارند. برخی از آنها باعث پایین آوردن تب ، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.

? اشکال موجود :

زرشک در شکل چای، کپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی 8 تا 12 درصد محتوای الکالوئید ایزوکینولین استاندارد شده است.

? نحوه مصرف :

 اگر به علت عفونتهای مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید، پزشک شما به عوض داروهای تجویزی، ممکن است داروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند.

غالباً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند.

صرف نظر از هرگونه دلیل ، وقتی پزشک شما بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض ، مصرف زرشک را تجویز کند. زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید بیش از پنج تا هفت روز زرشک مصرف کرد. اگر معده شما حساس است، مصرف این ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً کافی است. برای درمان گلودرد ، عفونتهای مثانه ، اسهال ، برونشیت یا عفونتهای مخمری از اشکال قابل مصرف زرشک حالت مورد نظر را بر گزینید :

? چای:

 2 تا 4 گرم ریشه خشک زرشک خیس خورده، روزانه 3 بار

. ? تنتور:

(محلول 5.1 ساخته شده از گیاه و الکل یا گل، الکل و آب) به میزان 3 تا 6 میلی لیتر (2.1 یا 1 و 2.1قاشق چایخوری، روزانه سه بار)

 ? عصاره های خشک:

250 تا 500 میلی گرم، روزانه سه بار.

? برای درمان آرتریت، پسوریازیس، ناراحتیهای پوستی:

10 درصد عصاره زرشک را روزانه سه بار روی پوست بدن بمالید. باید توجه داشت که پاره ای از عفونتها در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک ممکن است خطرناک باشند. هرگز در این فکر نباشید که در صورتی که بدن شما به آنتی بیوتیک قویتر نیاز دارد به جای آن از گیاهانی مانند زرشک استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که دستورالعملهای درمانگر خود را رعایت می کنید.

 ? نکات احتیاطی :

اگر زرشک به صورت صحیح استفاده شود ماده دارویی بی خطری است، اما در صورت باردار بودن از مصرف آن اجتناب ورزید.

? تداخل های احتمالی :

میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود ، و جذب ویتامین B کافی در بدن را مشکل کند.

 

منبع: fa.parsiteb.com



[ سه شنبه 92/9/12 ] [ 12:0 صبح ] [ mf ]

نظر

زعفران چیست و خواص زعفران

زعفران چیست و خواص زعفران

زعفران در غذاها به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده بسیار عالی به کار میرود و مصارف درمانی هم دارد زعفران گیاهی است با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می شود 

زعفران
 

خواص : زعفران   Saffron
نام علمی  Crocus sativus

گیاه شناسی
زعفران گیاهی است با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می شود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء های نازک قهوه ای رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می شود .
زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد .

برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را بر میدارند و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می کنند . استاندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است اعلام می دارد که باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند .

خواص داروئی زعفران :
زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده می شده است درمان افسردگی می باشد . این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران نیز انعکاس یافته است . شاهد آن شعر خاقانی است که می گوید :
گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای
چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور
زعفران دارای بویی قوی و طعم تلخ می باشد :
1)
خوردن چایزعفران باعث هضم غذا می شود
2)
اثر مسکن درد دارد
3)
قاعده آور است .
4)
باعث تحریک اعصاب می شود
5)
زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می سازد
6)
مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد .
7)
قوای جنسی را تقویت می کند
8)کبد
را تصفیه و قوی می سازد
9)
سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد
10)
کلیه و مثانه را پاک می کند
11)
آرام بخش و خواب آور است
12)
زعفران ضد تشنج است
13)
گاز معده را برطرف می کند
14)
ادرار آور است
15)
و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید
منبع : کتب طب سنتی

توضیحات :
 
چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود

 

منبع: آکا ایران


این مطلب را نیز بنده اضافه می کنم: اگر زعفران را قبل از طلوع آفتاب و زمانی که غنچه است، برداشت کنند؛ بهترین کیفیت را دارد و از از نظر کیفیت؛ قاینات بهترین زعفران دنیا را دارد.

 

 



[ دوشنبه 92/9/11 ] [ 11:50 عصر ] [ mf ]

نظر

برگزاری یادواره شهدای روستای دزگ شهرستان زیرکوه/ تصاویر

 

باز نشر:

 

 

  1 ... برگزاری یادواره شهدای روستای دزگ شهرستان زیرکوه

 

2 ... تصاویر 


  یادوراه شهدای روستای دزگ شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی در شهریور ماه 1392 برگزار شد که به بازنشر آن پرداخته ایم....

 

 

 

جهت دیدن هرکدام از موارد؛ روی تیتر مربوطه کلیک کنید...

بسیجی شهید حسین فلاحی

پاسدار رشید اسلام شهید عید محمد عباسی

 

 



[ دوشنبه 92/9/11 ] [ 12:23 صبح ] [ mf ]

نظر

یک لحظه غفلت آموزگار و پانزده سال گرفتاری شاگرد چپ دست

وبلاگ hoseinikamal.parsiblog.com نوشت:

 

یک لحظه غفلت آموزگار و پانزده سال گرفتاری شاگرد چپ دست

 

در جلسه توجیهی اعزام مبلغین محرم امسال استاد علیدوست مدظله واقعه ای درس آموز نقل کردند و آن اینکه

وقتی مطالب را می‌گوییم باید جزئیات را توضیح دهیم ...

 

ادامه مطلب ...



[ یکشنبه 92/9/10 ] [ 11:56 عصر ] [ mf ]

نظر

پانزدهمین مانور سراسری زلزله در خراسان جنوبی برگزار شد

با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش

پانزدهمین مانور سراسری زلزله در خراسان جنوبی برگزار شد

 

پانزدهمین مانور سراسری زلزله با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مسئولان به نمایندگی از 2 هزار و 100 مدرسه خراسان جنوبی در هنرستان خیامی بیرجند برگزار شد.

 

ادامه مطلب ....

مانور زلزله



[ یکشنبه 92/9/10 ] [ 10:31 عصر ] [ mf ]

نظر

<< مطالب جدیدتر :: مطالب قدیمی‌تر >>

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه